TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Tobulas obuolių tortas
Tobulas obuolių tortas

Porcijų skaičius: 20


INGREDIENTAI:
Tešlai:
350 gramų kvietinių miltų
250 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
2 šaukštai grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
Pertepimui:
2 kilogramai obuolių
1 pakelis želės (pvz., citrininės, ~77 g)
Riešutams:
220 gramų riešutų
120 gramų cukraus
80 gramų sviesto
3 šaukštai medaus
2 šaukštai pieno

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Suberti cukrų, įmušti kiaušinius, dėti grietinę ir mažais gabaliukais supjaustytą sviestą.

2.
Suminkyti vientisą tešlą ir padalinti į 3 dalis.

3.
Kiekvieną dalį iškočioti į 25 x 30 cm dydžio lakštą ir kepti iki 210° C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 min, kol gražiai apskrus.

4.
Lakštai bus trapūs ir kieti, tokie ir turi būti! Ataušinti.

5.
Obuolius nulupti, sutarkuoti burokine tarka.

6.
Sudėti į puodą ir kaitinti uždengus apie 10 min, kol suminkštės.

7.
Suberti geltonos spalvos želė miltelius ir gerai išmaišyti. Šiek tiek ataušinti.

8.
Riešutus paskrudinti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 7 min ir susmulkinti.

9.
Cukrų, medų, pieną ir sviestą sumaišyti nedideliame puode ir kaitinti, kol cukrus ištirps ir bus vientisa masė. Įmaišyti riešutus. Ataušinti.

10.
Ant vieno tešlos lakšto paskleisti pusę obuolių įdaro. Dėti antrą tešlos lakštą, paskleisti likusį obuolių įdarą ir uždėti paskutinį lakštą. Ant viršaus lygiai paskleisti riešutinę masę. Pyragą laikyti šaldytuve per naktį. Skanaus!




admin · 2022-10-27 03:00 · 280 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt