TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Soti pomidorinė sriuba su faršu ir pupelėmis
Pomidorinė sriuba su faršu pupelėmis

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
800 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (be odelių)
500 gramų jautienos faršo
1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
1 vienetas saldžiosios paprikos
3 šaukštai pomidorų pastos
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis prieskonių mėsai
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
pagal skonį aitriosios paprikos
pagal skonį druskos
Patiekiant:
50 gramų kietojo sūrio
šiek tiek tortilijų traškučių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Puode, kuriame virsite, šiek tiek pakepame smulkiai pjaustytus svogūnus iki gražiai auksinės spalvos. Sudedame stambiai tarkuotas morkas, kubeliais supjaustytą papriką, kapotą česnaką ir dar porą minučių pakepame.

2.
Sudedame jautienos faršą, mentele jį gerai išskirstome, kad neliktų gumuliukų.

3.
Kai mėsą šiek tiek apkeps, pripilame apie 2 litrus vandens, sudedame prieskonius. Visada šiai sriubai naudoju Santa Maria prieskonius (Taco Spice Mix Original). Prieskonių kiekį reguliuojame pagal save, atsižvelgdami į tai, ar norisi aštriau, ar švelniau.

4.
Supilame smulkintus konservuotus pomidorus, dedame pomidorų pasta. Paverdame apie 20-30 minučių (galima ir ilgiau, bus tik skaniau).

5.
Į virimo pabaigą sudedame pupeles. Kadangi pupelės jau virtos, po jų sudėjimo ilgai virti nereikia.

6.
Sriubą pateikiame pabarstę su tarkuotu kietuoju sūriu, tortilijų traškučiais arba su skrudinta balta duonele.




admin · 2022-10-27 12:00 · 351 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt