INGREDIENTAI: 250 gramų burokėlių piure
110 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
100 gramų graikinių riešutų
100 gramų juodojo šokolado
30 gramų sviesto
5 šaukštai rudojo cukraus
3 šaukštai kakavos
3 šaukštai obuolių tyrės
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Virtus burokėlius nulupkite ir sutrinkite iki visiškos piurė maisto trintuvu.
2.
Gabaliukais sulaužykite šokoladą ir kartu su sviestu išlydikite karšto vandens vonelėje.
3.
Burokėlius sumaišykite su išlydytu šokoladu ir sviestu, viską maišykite šaukštu ir nepersistenkite, nes permaišyta tešla kyla praščiau.
4.
Toliau produktus dėkite tokia tvarka, kaip nurodyta recepte: kakava, rudasis cukrus,vanilinis cukrus, obuolių tyrė, kvietiniai miltai, kepimo milteliai, druska.
5.
Peiliu susmulkinkite graikiškus riešutus ir įmaišykite į jau paruoštą tešlą. Jei riešutų nemėgstate, galite nedėti.
6.
Tešlą sukrėskite į 24 cm skersmens kepimo skardą ir kepkite 40 min iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Jei spustelėjus pyrago paviršių šis greitai išsilygina, pyragas iškepęs.
7.
Leiskite pyragui atvėsti ir paviršių padengite lydytu šokoladu.
8.
O dabar ruošiame desertines lėkštutes, pjauname gabalėlį ir skubame mėgautis!