INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių
3 vienetai kriaušių (vidutinio dydžio arba pagal skonį)
240 gramų kvietinių miltų
160 gramų sviesto (kambario temperatūros)
130 mililitrų pieno
100 gramų šokolado (be pridėtinių priedų)
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
15 gramų kakavos
4 šaukštai citrinų sulčių
3 šaukštai sirupo (naudojau mėlynių, tinka klevų arba kitas mėgstamas)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kriaušes nuplauti, nulupti, išimti sėklas, supjaustyti skiltelėmis, dėti į dubenį.
2.
Į dubenėlį pilti citrinų sultis, sirupą, išmaišyti ir supilti į dubenį su kriaušėmis. Tuomet gerai išmaišyti ir padėti į šaldytuvą 30 minučių.
3.
Vandens garų vonelėje ištirpinti šokoladą.
4.
Į dubenį dėti sviestą, berti cukrų, vanilinį cukrų, išmaišyti iki šviesių putų. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Tuomet supilti atvėsusį šokoladą, viską gerai išmaišyti.
5.
Į dubenį berti miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Šį mišinį dalimis įsijoti į sviesto mišinį vis maišant iki kol neliks sausų miltų. Į paruoštą masę pilti pieną, maišyti tol, kol masė taps vientisa.
6.
Į kepimo formą įkloti kepimo popierių.
7.
Sudėti dalį tešlos, paskirstyti, sudėti dalį kriaušių. Tuomet ant viršaus vėl uždėti tešlos ir sudėlioti likusias kriaušes.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45-50 minučių. Ar pyragas iškepė tikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.