INGREDIENTAI: 400 gramų vištienos filė
150 mililitrų kefyro
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas kvietinių miltų (su kaupu)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
Apvoliojimui:
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių (naudojau su paprika)
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištieną supjaustome norimo dydžio gabalėliais, sudedame į dubenį. Pabarstome druska, juodaisiais pipirais ir aitriosios paprikos milteliais. Išmaišome. Įpilame kefyrą.
2.
Į dubenėlį įmušame kiaušinį, išplakame ir supilame į dubenį su vištiena, gerai išmaišome ir paliekame apie 2 valandas marinuotis.
3.
Į dubenį su vištiena suberiame miltus ir išmaišome. Imame po gabalėlį ir kiekvieną apvoliojame džiūvėsėliuose.
4.
Į keptuvę įpilame aliejaus, įkaitiname ir kepame vištienos gabaliukus iš abiejų pusių. Svarbu stebėti ugnį tam, kad nesudegtų išorėje ir iškeptų viduje.
5.
Iškepusius gabaliukus sudedame ant popierinės servetėlės, kad sugertų perteklinį aliejų.
6.
Galima patiekti kaip užkandį arba su garnyru pietums ar vakarienei.