TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Mano skaniausi čeburekai
Mano skaniausi čeburekai

Porcijų skaičius: 5


INGREDIENTAI:
500 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų vandens (karšto)
1 žiupsnelis druskos
2 šaukštai aliejaus
Įdarui:
400 gramų maltos mėsos
1 vienetas svogūnų
1 skiltelė česnako
1 šaukštas grietinės, 30% riebumo
pagal skonį prieskonių
pagal poreikį aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į miltus suberti druską, supilti aliejų. Kadangi tešlą maišau stacionariame maišytuve, į miltus supilu ką tik užvirusį vandenį. Tešlą maišyti tik tiek, kol išeis vientisa tešla. Uždengti, trumpam palikti atvėsti, apie 20-30 min.

2.
Įdarui svogūną, česnaką susmulkinti. Sudėti į mėsą. Dėti grietinę, berti prieskonius (druskos, pipirų, galima mėgstamų žolelių). Gerai išmaišyti.

3.
Tešlą plonai iškočioti. Išpjauti norimo dydžio apskritimus. Dėti ploną sluoksnį mėsos. Tvirtai užspausti kraštelius.

4.
Aliejų įkaitinti. Virti čeburekus įkaitintame aliejuje, kol gražiai apkeps.




admin · 2022-10-29 12:00 · 275 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt