INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulienos nugarinės
500 mililitrų obuolių sidro
50 gramų sūrio
1 vienetas morkų
1 saujelė džiovintų slyvų
4 šaukštai džiūvėsėlių
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaulieną supjaustome, išmušame ir pamarinuojame - išmuštą mėsą užpilame obuoliu sidru ir palaikome 4 valandas.
2.
Išėmus nusausiname, pagardiname druska, pipirais, aptepame trintu česnaku ir alyvuogių aliejumi. Apvoliojame džiūvesėliuose ir kepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol gražiai apskrus.
3.
Apkeptus karbonadus sudedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ant viršaus dedame šaukštą tarkuotų morkų, po dvi pjaustytas džiovintas slyvas, apibarstome tarkuotu sūriu. Kepame 180 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.