INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos krūtinėlės
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis džiovintos žolelės
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 šlakelis aliejaus
Garnyrui:
200 gramų kuskuso
200 gramų konservuotų žirnelių
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
1 šaukštas sviesto
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį vandens (verdančio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos filė padaliname į keturias dalis. Pabarstome druska, prieskoniais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame kepsnelius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps.
2.
Kuskusą pilame į dubenį, dedame sviestą, beriame druskos ir užpilame verdančiu vandeniu, kad kruopas apsemtų maždaug 2 cm. Uždengiame lėkštute ir paliekame brinkti apie 10 – 15 min.
3.
Nuo žirnelių nupilame skystį ir leidžiame jiems nusivarvėti.
4.
Svogūną nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
5.
Kuskusą šakute papurename. Įmaišome žirnelius ir svogūną. Šalia kuskuso dedame pjaustytus vištienos kepsnelius.