INGREDIENTAI: 800 gramų konservuotų avinžirnių
1 vienetas citrinų
3 šaukštai maltos ciberžolės (naudojome "Santa Maria")
pagal skonį druskos
3 šaukštai sezamų pastos tahini
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 vienetai česnako
1 šaukštas medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Nukoštsu avinžirnius, citrinos sultis, tahinį, alyvuogių aliejų, česnaką ir medų sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės.
2.
Patiekite dubenyje, įpylę šiek tiek alyvuogių aliejaus, skrudintų sezamų pastos Tahini ir šiek tiek ciberžolės.
3.
Tortilijas supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į kepimo indą. Užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, sezamo sėklų, druskos ir 1 arb. š. ciberžolės. Viską sumaišykite ir kepkite orkaitėje apie 5 minutes.
4.
Patiekite humusą kartu su tortilijų traškučiais.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.