INGREDIENTAI: 8 vienetai jautienos maltinių (žr. patarimus, vieno svoris apie 160 g)
4 vienetai mėsainių bandelių (rasite daugelyje parduotuvių)
400 gramų čederio sūrio
200 gramų kastinio (pirktinio arba naminio)
100 gramų barbekiu padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jautienos paplotėlius kepti įkaitintoje kepsninėje iš abiejų pusių po porą minučių, prieš baigiant kepti uždėti sūrio gabalėlį ir palikti, kad ištirptų. Jeigu neturite kepsninės, galite kepti grilio keptuvėje arba iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant grotelių.
2.
Burgerių bandeles pakepinti pjūviais į apačią ant grilio (arba grilio keptuvės ar paprastos keptuvės).
3.
Ant apatinės bandelės dalies dosniai tepti kastinio. Tada dėti burgerio paplotėlį su išlydytu sūriu.
4.
Ant viršutinės bandelės dalies užtepti barbekiu padažo. Suvožti burgerį.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Maltinukų burgeriams šiais laikais rasite daugumoje prekybos centrų arba galite pasigaminti patys. Aš juos ruošiu taip: maltą brandintą jautieną pagardinu druska, pipirais, dar galima įberti mėgiamų prieskonių pvz. raudonėlio ar kumunino. Gerai išmaišau ir formuoju paplotėlius. Svarbu - kad paplotėlis iškeptų gražios formos ir nebūtų sausas, rinkitės ne mažesnio kaip 20% riebumo jautieną. Daugiau patarimų apie burgerių ruošimą rasite čia.