INGREDIENTAI: 500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
Įdarui:
4 vienetai baravykų (naudojau šaldytus)
1 vienetas svogūnų
1 sauja džiovintų baravykų
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Pabarstymui:
1 šaukštas kmynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sluoksniuotą tešlą atitirpiname. Lakštą perpjauname per pusę, taip išeis 2 kvadratėliai. Iš 6 lakštų padarysite 12 pyragėlių.
2.
Įdarui džiovintus grybus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame brinkti.
3.
Svogūną supjaustome smulkiais gabalėliais, baravykus mažais kvadratėliais, o džiovintus grybus pasmulkiname.
4.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame svogūnus ir pakepiname, kol šie suminkštės. Sudedame grybus, pakepiname keletą minučių. Pagardiname druska, pipirais.
5.
Aptepimui lengvai išplakame kiaušinį.
6.
Ant tešlos lakšto dedame įdaro. Užlenkiame kraštelį suformuojant trikampėlį. Šakute gražiai užspaudžiame kraštelius. Patepame kiaušinio plakiniu. Pabarstome kmynais. Pyragėlius dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
7.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.