TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 17:43
Greitos obuolių spurgytės
Obuolių spurgytės

Porcijų skaičius: 15

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 vienetai obuolių (didelių arba 3 vidutinių, apie 350 g kubeliais pjaustytų)
2 vienetai kiaušinių
175 gramai kvietinių miltų
85 mililitrai pieno
50 gramų cukraus
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai sviesto (tirpinto, atvėsinto)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis malto cinamono
1/4 šaukštelio malto muskato
1/4 šaukštelio malto imbiero
1/4 šaukštelio druskos
pagal poreikį aliejaus (virimui)
Glajui:
120 gramų cukraus pudros
3 šaukštai pieno (apytikriai)
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite labai mažais kubeliais. Apšlakstykite citrinų sultimis, išmaišykite ir atidėkite į šalį.

2.
Dubenyje šluotele išplakite kiaušinius, pieną ir atvėsintą tirpintą sviestą.

3.
Į plakinį įmaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, muskatą, imbierą ir druską.

4.
Dar kartą išplakite. Gausite vidutinio tirštumo tešlą.

5.
Suberkite į tešlą obuolių kubelius ir išmaišykite, kad jie visi pasidengtų tešla.

6.
Į didesnį puodą pripilkite aliejaus. Virš vidutinės ugnies kaitinkite, kol aliejaus temperatūra pasieks 190 °C. Jei termometro neturite, temperatūrą pamatuoti galite ir kitu būdu: į įkaitusį aliejų įdėkite mažą gabalėlį šviežios duonos. Jei aliejus aplink ima burbuliuoti ir duona ima pamažu rusti, aliejus įkaitęs tinkamai. Jei aliejus neburbuliuoja ir duona nerunda – aliejus įkaitęs nepakankamai, jei duona iškart sukepa iki tamsiai rudos spalvos – aliejaus temperatūra per didelė.

7.
Semkite po šaukštą tešlos ir dėkite į aliejų. Nepripildykite viso puodo – obuolių spurgytės turi turėti erdvės plaukioti aliejuje, jos negali liestis viena su kita. Virkite spurgytes maždaug 4-5 minutes, įpusėjus šiam laikui – apverskite. Išvirusias spurgytes išimkite iš aliejaus kiaurasamčiu, aliejaus perteklių nuvarvinkite. Šitaip išvirkite visas spurgytes.

8.
Patiekite apibarstę milteliniu cukrumi arba apšlakstę glaistu. Glaistui visus produktus – miltelinį cukrų, pieną ir vanilės ekstraktą – šakute išplakite iki vientisos masės.




admin · 2022-11-02 21:00 · 263 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt