INGREDIENTAI: 3 vienetai burokėlių (virtų)
80 gramų graikinių riešutų
1 vienetas morkų
1 vienetas pomidorų
1 vienetas svogūnų
1 pundelis petražolių
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Nupjauti burokėlių viršų, atsargiai išskobti burokėlių vidų.
2.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti.
3.
Svogūną susmulkinti, česnaką smulkiai sukapoti, morkas sutarkuoti stambia tarką, pomidorą supjaustyti mažais gabaliukais. Sudėti į keptuvę ir pakepti kelias minutes iki kol daržovės suminkštės.
4.
Petražoles susmulkinti. Į keptuvę suberti petražoles ir dar pakaitinti porą minučių. Įberti druskos, pipirų, išmaišyti, tuomet sudėti į dubenį ir atidėti.
5.
Riešutus sukapoti, suberti į sausą keptuvę ir apkepti kelias minutes. Pusę riešutų suberti į dubenį su paruoštais ingredientais ir išmaišyti, o likusią dalį atidėti.
6.
Į išskobtus burokėlius sudėti paruoštą masę, ant burokėlių suberti likusius graikinius riešutus.