TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Morkų keksiukai be kvietinių miltų

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
550 gramų morkų
180 gramų sviesto
150 gramų klevų sirupo (arba datulių ar agavų sirupo)
120 gramų kokosų miltų (arba avižinių miltų)
4 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis prieskonių meduoliams (arba cinamono)
1 šaukštelis kepimo miltelių (nebūtina)
pagal poreikį migdolų pieno (arba kitokio pieno)
pagal skonį vanilės

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą ištirpinkite.

2.
Morkas sutarkuokite labai smulkia trintuve (geriausia - bulvine).

3.
Kiaušinius gerai išplakite drauge su klevų sirupu, vanile ir meduolių prieskoniais.

4.
Sudėkite kokosų miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišykite.

5.
Įpilkite migdolų pieno tiek, kad masė būtų tiršta, bet maišoma.

6.
Sudėkite morkas, išmaišykite. Supilkite tirpintą sviestą, išmaišykite.

7.
Masę sukrėskite į keksiukų formeles ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių (kol keksiukai gražiai paruduos).

8.
Iškepusiems keksiukams leiskite šiek tiek atvėsti formelėse ir sutvirtėti, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.


Vietoje kokosų miltų tinka ir avižiniai miltai. Juos pasigaminti galite patys elektriniu trintuvu susmulkinę avižinius dribsnius iki miltų konsistencijos. Jeigu naudosite avižinius miltus, migdolų pieno reikės gerokai mažiau negu gaminant su kokosų miltais (gali net ir visai nereikėti).




admin · 2022-11-03 12:00 · 266 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt