INGREDIENTAI: 200 mililitrų balzaminio acto
100 gramų baravykų (arba rudmėsių ar voveraičių)
20 gramų krapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Grybai pasmulkinami norimo dydžio gabalėliais.
2.
Balzaminis actas supilamas į prikaistuvį, dedami grybai ir viskas kaitinama ant didelės ugnies (neuždengus) apie 30 minučių iki sutirštėja ir nugaruoja acto rūgštumas.
3.
Sudedami smulkinti krapai.
4.
Padažą pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
5.
Šis padažas labai tinka su švelnaus skonio salotomis. Aš jį tiekiau su šiomis šviežių baravykų salotomis.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.