INGREDIENTAI: 2 vienetai cukinijų (vidutinio dydžio)
180 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
1 sauja brokolių (šaldyto arba šviežio)
1 vienetas morkų (didesnės arba 2 mažesnių)
0.5 vieneto žaliosios paprikos
1 vienetas svogūnų
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį sviesto (lydyto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukinijas sutarkuoti burokine tarka, pagardinti druska ir palikti pastovėti 10 - 15 minučių. Susidariusį skystį nuspausti.
2.
Morką sutarkuoti burokine tarka, papriką ir svogūną smulkiai supjaustyti.
3.
Į keptuvę dėti sviesto, ištirpinti. Dėti morkas, paprikas ir svogūnus, apkepti kelias minutes.
4.
Į dubenį sudėti apkeptas daržoves, šiek tiek atvėsinti. Tuomet sudėti cukiniją, išmaišyti.
5.
Brokolio žiedynus pasmulkinti, suberti į dubenį su daržovėmis, dėti varškę, supilti išplaktus kiaušinius. Pagardinti prieskoninėmis žolelėmis, pipirais ir druska.
6.
Kepimo formą ištepti sviestu, sudėti paruoštą masę. Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 25 - 30 minutes. Kai iškeps, palikite atvėsti, tuomet lengviau pjaustysis.