INGREDIENTAI: 6 vienetai bulvių
200 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai bulvių krakmolo (su kaupu)
3 šaukštai grietinės
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nuskusti ir sutarkuoti burokine trintuve. Jei bulvių masė vandeninga, tuomet lengvai nuspauskite rankomis.
2.
Varškę sumaišyti su kiaušiniais, krakmolu, druska bei pipirais. Į varškės masę įmaišyti bulves.
3.
Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinti šlakelį aliejaus.
4.
Iš masės drėgnomis rankomis formuoti vienodo dydžioi paplotėlius ir dėti į keptuvę. Apkepti iš abiejų pusių, kol apskrus.
5.
Dėti apkeptus paplotėlius į puodą, įpilti truputį vandens, dėti grietinę ir troškinti 15 -20 min. ant nestiprios kaitros.
Patarimai:
•
Jei bulvių masė vandeninga, tuomet lengvai nuspauskite rankomis. Pagal poreikį galima papildomai dėti krakmolo.