INGREDIENTAI: Tešlai:
500 mililitrų pieno
300 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
120 mililitrų aviečių sulčių
3 šaukštai aliejaus
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
500 gramų varškės
1 sauja aviečių
2 šaukštai grietinėlės
2 šaukštai cukraus pudros
pagal skonį kokoso drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį įmuštkite kiaušinius, berkite cukrų, druską ir gerai išmaišykite.
2.
Supilkite 200 ml pieno, dar kartą permaišykite. Suberkite miltus ir maišykite, iki vientisos masės. Supilkite likusį pieną, aliejų, sultis. Išmaišykite, kol neliks sausų gumuliukų. Tešlą palikite pastovėti 20 - 25 minutes pabrinkti.
3.
Gerai įkaitintoje keptuve nelimpančiu paviršiumi kepti lietinius - pilti po samtelį tešlos, tolygiai paskirstyti keptuvėje. Kai viena pusė apkeps, apversti ir kepti antrą pusę. Taip iškepti visus blynus.
4.
Įdarui varškę sutrinkite elektriniu trintuvu ar per sietelį. Pilkite grietinėlę, berkite cukraus pudrą, berkite kokoso drožlių, uogų. Išmaišykite.
5.
Ant kiekvieno blyno tepkite įdaro, susukite volelius. Skanaus!