INGREDIENTAI: Pagrindui:
2 vienetai kiaušinių
50 gramų cukraus
30 gramų kvietinių miltų
1 šaukštas pieno
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
1 sluoksnis:
1 kilogramas varškės (kepiniams)
200 gramų cukraus
200 mililitrų grietinėlės
60 mililitrų vandens
15 gramų želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Viršui:
500 gramų braškių (trintų)
30 mililitrų vandens
10 gramų želatinos
pagal skonį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.
2.
Į dubenį su kiaušinių baltymais berti cukrų, vanilinį cukrų ir išplakti iki standžių putų. Sudėti trynius, miltus ir supilti pieną, išmaišyti.
3.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ar sutepti riebalais (naudoti 26cm skersmens apvalią arba 40 x 25 cm formą) ir sudėti paruoštą tešlą.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių. Kai iškeps, atidėt iki kol atvės.
5.
Varškės sluoksniui į dubenį pilti vandenį, berti želatiną ir palikti brinkti apie 15 minučių. Tuomet ištirpinti puode ar mikrobangų krosnelėje. Kai želatina ištirps, nuolat maišant supilti grietinėlę.
6.
Į dubenį dėti varškę, berti cukrų ir vanilinį cukrų, suplakti iki vientisumo. Supilti želatinos mišinį ir permaišyti. 3/4 masės supilti ant atvėsusio biskvito ir palikti sutvirtėti.
7.
Į dubenį pilti vandenį, berti želatiną ir palikti brinkti apie 15 minučių. Tuomet ištirpinti puode ar mikrobangų krosnelėje.
8.
Į dubenį su likusiu varškės kremu sudėti trintas braškes, pagal skonį pagardinti cukrumi. Įmaišyti išbrinkintą ir ištirpintą želatiną. Tuomet masę sudėti į formą ant apstingusio varškės sluoksnio ir paskirstyti per visą plotį.
9.
Dėti į šaldytuvą bent porai valandų, o išimti tik prieš pat tiekiant.