INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių
120 mililitrų pieno
70 gramų kvietinių miltų
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
1 šaukštas sviesto
Viršui:
4 vienetai slyvų
1 žiupsnelis malto cinamono
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros
1 saujelė mėlynių (arba šilauogių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Slyvas perpjauname per pusę, išimame kauliukus ir slyvas pabarstome cinamonu.
2.
Dubenyje išplakame kiaušinius su pienu, druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Suberiame miltus ir vėl gerai išplakame.
3.
Keptuvėje, kuri tinkama yra kepti orkaitėje, ištirpiname sviestą ant vidutinės kaitros. Supilame blynų tešlą. Ant viršaus sudedame slyvas.
4.
Kepame iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min.
5.
Iškepusį blyną pabarstome mėlynėmis ir cukraus pudra.