INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių
200 gramų silkių filė
1 vienetas obuolių
1 vienetas avokadų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 saujelė marinuotų kelmučių
1 žiupsnelis druskos
1 šlakelis aliejaus
šiek tiek krapų
Padažui:
2 šaukštai graikiško jogurto
1 šaukštas majonezo
1 šaukštelis dižono garstyčių
1 šaukštelis citrinų sulčių
1 skiltelė česnako
1 pundelis krapų (smulkintų)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bulves supjaustome kubeliais. Apšlakstome aliejumi, pabarstome druska. Paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su vėjelio funkcija apie 20 minučių.
2.
Avokadą perpjauname pusiau, pašaliname kaulą, išskobiame minkštimą.
3.
Silkę, obuolį ir avokado minkštimą supjaustome panašaus dydžio kubeliais, kaip ir bulves. Svogūną supjaustome nedideliais gabalėliais.
4.
Padažui indelyje sumaišome majonezą, jogurtą, garstyčias, citrinų sultis, krapus. Įspaudžiame česnaką, pagardiname, druska, pipirais, išmaišome.
5.
Į dubenį dedame keptas bulves, silkę, obuolį, avokadą, svogūną ir padažą, viską gerai išmaišome. Ant viršaus dedame kelmučius ir šviežių krapų.