INGREDIENTAI: 1 kilogramas lašišos faršas (arba smulkiai sukapotos lašišos)
1 sauja riešutų (bet kokių mėgstamų)
1 vienetas aitriosios paprikos
3 skiltelės česnako
1 sauja svogūnų laiškų
1 sauja petražolių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Padažui:
800 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse
50 gramų pomidorų pastos (galima nedėti)
3 skiltelės česnako
1 vienetas aitriosios paprikos (galima nedėti)
1 šaukštelis cinamono
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Čili pipirą, česnako skilteles, svogūnų laiškus, petražoles ir riešutus smulkiai sukapoti. Viską sumaišyti su lašišos faršu, pagal skonį pagardinti druska bei pipirais.
2.
Iš masės drėgnomis rankomis formuoti nedidelius kukuliukus. Juos apkepinti gerai įkaitintoje keptuvėje (arba ant griliaus), kad gražiai apskrustų iš visų pusių.
3.
Į didesnę keptuvę sudėti konservuotus pomidorus, smulkintą česnaką, pomidorų pastą, smulkintą čili pipirą bei cinamoną, pagal skonį pagardinti druska. Maišant kaitinti iki užvirs.
4.
Užvirus patroškinti 5 minutes, tada sudėti lašišos kukulius ir patroškinti dar apie 15 minučių.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Prie kukuliukų aš patiekiau keptų bulvių, kurias ruošiau taip - bulves plonai supjausčiau, pabarsčiau druska, pipirais, trupučiu aliejaus. Kepiau griliuje, kol gražiai apskrudo iš abiejų pusių. Jeigu neturite griliaus, galima kepti ir gerai įkaitintoje orkaitėje.