INGREDIENTAI: 3 vienetai vištienos krūtinėlės
80 gramų sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, naudojau VILVI Memel Prussia riekelėmis)
1 vienetas pomidorų
0.5 vieneto saldžiosios paprikos (naudojau geltoną)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis paprikos miltelių (paprastos saldžiosios arba rūkytos paprikos)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (arba čiobrelio ar provanso žolelių)
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiekvienoje vištienos krūtinėlėje padarykite 4-5 įpjovas per krūtinėlės plotį, neįpjaudami iki galo. Krūtinėlės sudėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, paprikos milteliais, džiovintu raudonėliu, druska bei pipirais, įspauskite česnaką. Visu šiuo mišiniu gerai įtrinkite krūtinėles. Jei turite laiko, palikite bent pusvalandį pasimarinuoti (galima pasiruošti ir iš vakaro), bet jei skubate - galima gaminti ir iškart.
2.
Pomidorą perpjaukite į keturias dalis ir tada supjaustykite plonais puslankiais. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Papriką - plonais šiaudeliais.
3.
Krūtinėles dėkite į kepimo indą. Į kiekvieną jų įpjovą dėkite po gabalėlį pomidoro, svogūno bei paprikos.
4.
Šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15-20 minučių. Tada ant kiekvienos krūtinėlės užkite riekelėmis pjaustyto (arba smulkiai sutarkuoto) sūrio, orkaitės temperatūrą padidinkite iki 220 laipsnių ir pakepkite apie 10 minučių iki sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus.
5.
Patiekdami galite pabarstyti smulkintais žalumynais, pvz. čiobreliais, petražolėmis ar kt.
Patarimai:
•
Tikslus kepimo laikas labai priklausys nuo krūtinėlių dydžio. Jei turite mėsos termometrą, praėjus 20-iai kepimo minučių pradėkite juo tikrinti - krūtinėlė bus iškepusi, kai temperarūra storiausioje kepsniuko vietoje sieks 75 laipsnius.