INGREDIENTAI: 500 gramų kalakutienos filė
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio kario
pagal skonį druskos
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Garnyrui:
2 vienetai pomidorų
1 vienetas avokadų
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
1 žiupsnelis druskos
1 šlakelis citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kalakutieną supjaustome nedideliais pailgais gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais, raudonėliu, kariu. Paliekame pasimarinuoti apie 0,5 val.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame kalakutienos kepsnelius iš visų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps.
3.
Salsai avokadą perpjauname išilgai pusiaus, išimame kauliuką ir išskobiame minkštimą (arba nulupame žievę). Supjaustome pomidorus ir avokado minkštimą kubeliais. Svogūną smulkiai sukapojame.
4.
Daržoves sumaišome, pagardiname druska ir citrinų sultimis.