INGREDIENTAI: Tešlai:
200 mililitrų vandens
4 vienetai kiaušinių
140 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
100 gramų sviesto
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
250 gramų varškės kremas
200 gramų sūdytos lašišos
1 saujelė žalumynų
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą supilame vandenį, sudedame sviestą ir druską, viską kaitiname tol, kol ištirps sviestas.
2.
Kai sviestas ištirpsta, suberiame miltus ir greitais judesiais maišome viską į vientisą masę, kol ši sušoks į gumulą.
3.
Paruoštą tešlą paliekame atvėsti. Kai tešla atvėsta, į ją mušame po vieną kiaušinį ir vis maišome, kol gausis vientisa graži masė.
4.
Įkaitiname orkaitę iki 200 °C. Į kepimo skardą įklojame kepimo popierių.
5.
Tešlą supilame į konditerinį maišelį ir pradedame ant kepimo skardos formuoti norimo dydžio profitrolius. Kepame 10 min. 200 °C orkaitėje.
6.
Praėjus 10 min. sumažiname kaitrą iki 180 °C, neatidarant orkaitės durelių toliau kepame dar 10–15 min.
7.
Iškepusius profitrolius perpjauname per pusę.
8.
Įdarui sūdytą lašišą supjaustome smulkiais kubeliais, o žalumynus kuo smulkiau.
9.
Varškės sūrį įdedame į indą ir suberiame visus įdaro ingredientus, pagardiname druska ir pipirais, viską gerai išmaišome.
10.
Paruoštą įdarą įspaudžiame į profitrolių vidų.