TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Tobulai purūs mieliniai blynai
Tobulai purūs mieliniai blynai

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
500 mililitrų pieno
500 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
3 vienetai kiaušinių
50 gramų sviesto (ištirpinto)
3 šaukštai cukraus
7 gramai sausų mielių (arba 20 g šlapių)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pieną pašildome, kad pirštas jaustų šilumą. 20 ml pieno užpilame ant sausų mielių ir maišome, kol ištirpsta. Paliekam pastovėti, kol ant viršaus susidarys baltos putos. Tada supilame į likusį pieną ir gerai išmaišome.

2.
Į pieną su mielėmis beriame cukrų, druską, įmušame kiaušinius ir gerai viską išplakame.

3.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į pieno masę. užmaišome tešlą. Miltų gali reikėti daugiau, priklauso nuo miltų kokybės ir kiaušinių dydžio. Tešla turi būti labai tirštos grietinės tirštumo, gal net tirštesnė, nes, kylant mielėms, dar praskysta. Uždengiame rankšluosčiu ir padedame valandai šiltai kilti. Jeigu kambaryje šalta, tai tešlą kilti dedame į iki 50 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Orkaitėje pakyla greičiau, reikia po pusvalandžio patikrinti.

4.
Į pakilusią tešlą pilame tirpintą sviestą ir gerai išmaišome.

5.
Įkaitiname keptuve, pilame visai truputį aliejaus. Dedame šaukštu masės blynams ir, sumažinus kaitrą, iš lėto, kad pakiltu, kepame iš abiejų pusių.


Patarimai:

Galite į tešlą dėti mirktinų razinų, aguonų, obuolių.




admin · 2022-11-08 18:00 · 318 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt