INGREDIENTAI: 1 litras sultinio (vištienos arba daržovių)
2 skardinės konservuotų pupelių (arba 500g virtų)
500 gramų vištienos krūtinėlės (arba šlaunelių mėsos)
100 gramų grietinės (galima nedėti arba keisti tepamu ar kreminiu sūriu)
150 gramų konservuotų kukurūzų
1 vienetas raudonosios paprikos (galima keisti morka)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas aitriųjų pipirų (arba 1 a.š. aitriosios paprikos miltelių, kiekį koreguokite pagal skonį)
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
pagal skonį petražolių (arba kalendrų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pasiruošti ingredientus: svogūną smulkiai supjaustyti, papriką supjjaustyti nedideliais kubeliais, iš aitriojo pipiro išimti sėklytes ir jį smulkiai sukapoti, česnaką smulkiai sukapoti, konservuotas pupeles nusunkti ir perplauti vandeniu.
2.
Puode įkaitinti aliejų, berti smulkintą svogūną ir kepti 4-5 min iki suminkštės. Suberti česnaką ir aitrųjį pipirą, maišant pakepinti apie 30s. Suberti smulkintą papriką ir maišant pakepinti 3-4 min.
3.
Į puodą supilti sultinį, dėti perpus perpjautas vištienos krūtinėles ir virti 10-15 min iki bus išvirusios. Išvirusias vištienos krūtinėles suplėšyti su šakučių pagalba arba supjaustyti mažais kubeliais.
4.
Grąžinti krūtinėlę į puodą, suberti konservuotas pupeles, kukurūzus, berti kuminą, rūkytos paprikos ir atriosios paprikos miltelius, pagal skonį pagardinti druska bei pipriais. Pavirti apie 5 min.
5.
Nuimti puodą nuo kaitros, įmaišyti grietinę.
6.
Patiekiant sriubą pagardinti smulkintomis petražolėmis arba kalendromis.