INGREDIENTAI: 1 kilogramas pomidorų
600 gramų kvietinių miltų
100 gramų džiovintų pomidorų
100 mililitrų alyvuogių aliejaus
100 gramų kedro riešutų
50 gramų baziliko lapelių
2 šaukšteliai druskos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis maltų kvapiųjų pipirų
pagal skonį aitriosios paprikos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuplautus pomidorus perpjaukite pusiau, išpjaukite kietus kotelius.
2.
Sudėkite pomidorus į trintuvą kartu su džiovintais pomidorais, alyvuogių aliejumi, baziliko lapeliais, druska, pipirais ir aitriąja paprika ir sutrinkite. Kad skoniai dar labiau atsiskleistų, leiskite šiai ypatingai pomidorų sriubai pastovėti 30 minučių kambario temperatūroje.
3.
Po 30 minučių kitame inde sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
4.
Miltų mišinį įmaišykite į pomidorų masę. Tešla turi būti riebios grietinės tirštumo. Galiausiai įmaišykite kedro riešutus.
5.
Kepkite duonai pritaikytose kepimo formose, jei tokios neturite, nieko baisaus, naudokite apvalią pyrago formą.
6.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-60 minučių.
7.
Patiekti su mocarela arba burata bei šlakeliu alyvuogių aliejaus kitokioms šventėms.
Patarimai:
•
Naudokite skirtingų rūšių pomidorus, kad skonis būtų dar įdomesnis.