INGREDIENTAI: Tešlai:
250 gramų razinų
200 gramų miltų
180 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
2 šaukšteliai sodos
šiek tiek acto
Kremui:
800 gramų grietinės (riebios)
150 gramų sviesto
110 gramų cukraus pudros
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
1 žiupsnelis citrinos rūgšties
Sulaistymui:
100 mililitrų kavos (stiprios, saldintos)
Papuošimui:
80 gramų juodojo šokolado
40 gramų balto šokolado
30 gramų razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai razinas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Tuomet beriame ant rankšluosčio, kad apdžiūtų. Kol džiūna razinos, išplakame iki standumo baltymus su cukrumi, ir atskirame inde trynius. Atsargiai sumaišome baltymus su tryniais. Razinas elektriniu trintuvu sutriname iki košelės konsistencijos. Pilame į jas pieną, actu nugesintą sodą ir greitai išmaišome. Sudedame kiaušinių masę, atsargiai išmaišome. Galiausiai suberiame miltus ir vėl lėtai išmaišome. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Padaliname ją į 3 dalis (geriausia pasverti visą masę ir padalinti į 3).
2.
Ant kepimo popieriaus nusipiešiame tris 22-23 cm. skersmens apskritimus. Paskirstome ant apskritimų tešlą ir kepame po vieną lakštą 200°C orkaitėje apie 10-15 minučių, kol papločiai gražiai paruduoja. Iškepusius galima lygiai apipjaustyti, kad suteptas tortas būtų lygus. Atvėsiname. Subadome papločius dantų krapštuku keliose vietose ir sulaistome kava.
3.
Kremui minkštą sviestą plakame elektriniu plakikliu kartu su pudra ir vaniliniu cukrumi, kol tampa purus. Suberiame citrinos rūgštį. Po truputį pilame grietinę ir lėtai plakame kelias minutes, kol tampa standus.
4.
Sutepame papločius kremu. Viršų ir šonus aptepame tuo pat kremu ir barstome tarkuotu šokoladu. Aš viršų puošiau geltonosiois razinomis baltame šokolade – Ištirpinti šokoladą, pamirkyti razinas, dėti ant kepimo popieriaus ir sustingdyti šaldytuve. Tortą laikyti šaldytuve per naktį, o dar geriau bent parą – jis tampa dar skanesnis. Skanaus!