AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Pagrindui:
180 gramų sausainių
50 gramų sviesto (tirpinto, apytikriai)
Įdarui:
500 gramų kreminės varškės
3 vienetai kiaušinių
200 gramų grietinės (riebesnės, naudojau naudojau 24% riebumo)
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
pagal skonį cukraus
pagal skonį vanilės
Viršui:
200 gramų mėlynių (tinka ir šaldytos, galima keisti kitomis uogomis)
0.5 šaukštelio želatinos
pagal skonį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius sumalti iki trupinių, suberti į dubenį. Supilti sviestą ir išmaišyti.
2.
Į kepimo formą (naudojau 20 cm skersmens torto formą) suberti trupinių masę ir prispausti dugną, padaryti nedidelius šonus. Padėti į šaldytuvą 30 minučių.
3.
Į dubenį dėti varškę, grietinę, įmušti kiaušinius, cukrų, vanilę ir išplakti. Suberti krakmolą ir išmaišyti.
4.
Paruoštą masę supilti į formą ant paruošto pagrindo.
5.
Kepti įkaitintoje iki 160 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 val. 15 min. - 1 val. 25 min. Pajudinus formą viduryje pyragas turėtų dar judėti, o kraštai turi būti tvirti, tuomet pyragas būna iškepęs.
6.
Kai pyragas iškeps, orkaitę šiek tiek praverti ir palikti jį ten atvėsti. Kai atvės, dėti į šaldytuvą kelioms valandoms ar visai nakčiai.
7.
Mėlynes suberti į nedidelį puodą, įpilti šiek tiek vandens, berti cukrų ir užvirti. Tuomet virti 3 - 4 minutes, tuomet nuimti nuo kaitros, suberti želatiną ir išmaišyti. Palikti iki kol atvės, tuomet supilti ant paruošto pyrago.