TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 15:38
Panakota su braškėmis
Panakota su braškėmis

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
1 sluoksnis:
800 gramų braškių
50 gramų cukraus
40 mililitrų vandens
0.5 vieneto citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
10 gramų želatinos
2 sluoksnis:
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
250 mililitrų pieno
250 gramų grietinės, 30% riebumo
100 gramų cukraus
40 mililitrų vandens
10 gramų želatinos
1 šaukštelis vanilės
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
pagal poreikį braškių
pagal poreikį citrinų
pagal poreikį pistacijų
pagal poreikį mėtų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pasiruoškite ingredientus braškių želė sluoksniui.

2.
Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks.

3.
Braškes sutrinkite iki visiškai tolygios tekstūros. Sumaišykite su cukrumi, citrinų sultimis ir vanilės ekstraktu. Supilkite į nedidelį puodą ir pakaitinkite, kol mišinys taps karštas (bet neužvirs!).

4.
Į karštas braškes sudėkite išbrinkusią želatiną ir greitai išmaišykite, kol ji visiškai ištirps. Šiek tiek atvėsinkite (bet neleiskite pradėti stingti).

5.
Stiklines į kekso kepimo formą ar kitą indą įtaisykite taip, kad stovėtų įstrižai (kampu).

6.
Į kiekvieną įpilkite braškių želė. Dėkite į šaldytuvą ir palikite želė sluoksnį sustingti.

7.
Paruoškite ingredientus panakotos sluoksniui.

8.
Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks.

9.
Grietinėlę ir pieną supilkite į vidutinio dydžio puodą, suberkite cukrų, pagardinkite vanile ir žiupsniu druskos. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies maišydami, kol cukrus ištirps ir mišinys stipriai užkais, bet dar neužvirs.

10.
Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną.

11.
Tuomet sudėkite grietinę ir šluotele išmaišykite iki visiškai vientisos masės.

12.
Paruoštą kremą supilkite į stiklines ant sustingusios želė. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 2-3 valandas ar per naktį, kol sustings.

13.
Papuoškite šviežiomis braškėmis, citrinų gabalėliais, smulkiai kapotomis pistacijomis ir šviežių mėtų ir šviežių mėtų šakelėmis.




admin · 2022-11-11 03:00 · 269 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt