TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Šviesi naminė duona
Šviesi naminė duona

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
440 gramų kvietinių miltų (+ šiek tik pabarstymui)
300 mililitrų vandens (šilto)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (+ šiek tiek rankų ir stalo aptepimui)
14 gramų sausų mielių
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį pilti vandenį, berti druską, mieles ir išmaišyti. Tuomet pilti aliejų, permaišyti. Berti miltus ir išmaišyti, tešla turi būti labai lipni. Miltų daugiau berti nereikia.

2.
Dubenį uždengti dangčiu ar maistine plėvele ir palikti 30 minučių pastovėti kambario temperatūroje, tuomet dėti į šaldytuvą visai nakčiai.

3.
Rankas ir stalą aptepti aliejumi, paruoštą tešlą padalinti į 2 lygias dalis.

4.
Iš abiejų tešlos dalių rankomis formuoti stačiakampius. Užlenki galus, sulankstyti į mažesnį stačiakampį, tuomet vėl lenkti galus ir formuoti stačiakampį. Taip kartoti reikėtų keturis kartus. Tuomet išlyginti tešlą į stačiakampio formą ir susukti į vyniotinį.

5.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, pabarstyti miltais, dėti paruoštą duonelę ir palikti dar pastovėti apie 30 minučių.

6.
Kepti įkaitintoje iki 250 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių.




admin · 2022-11-12 00:00 · 234 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt