INGREDIENTAI: 1 skardinė marinuotų pievagrybių (230 g, be acto, nerūgščių, švelnaus skonio)
300 gramų silkių filė (išdarinėtų, silpnai sūdytų )
2 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų (didesnio)
0.5 vieneto obuolių (rūgštaus)
2 šaukštai pomidorų padažo
1 pundelis petražolių (smulkintų)
1 pundelis krapų (smulkintų)
1 žiupsnelis pipirų
2 šaukšteliai kaparėlių (papuošimui)
1 šlakelis aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Morkas sutarkuoti stambia tarka, svogūną ir obuolį susmulkinti kubeliais.
2.
Keptuvėje įkaitini aliejų, sudėti morkas, trumpai pakepti, kol pradės minkštėti, tuomet sudėti svogūną, pakepti kelias minutes ir sudėti obuolius. Uždengti dangtį ir troškinti, kol daržovės suminkštės. Kai daržovės iškeps, įmaišyti pomidorų padažą, pagardinti pipirais ir dar kelias minutes troškinti.
3.
Leisti daržovėms pravėsti, susmulkinti petražoles ir krapus. Juos įmaišyti į pravėsusias daržoves.
4.
Supjaustyti pievagrybius ir sudėti į jau atvėsusias daržoves.
5.
Į serviravimo indą sudėti daržoves.
6.
Supjaustyti silkių filę ir išdėlioti ant daržovių. Papuošimui pabarstyti kaparėliais. Galima viską sumaišyti ir taip pagaminti salotas.