INGREDIENTAI: 600 gramų žiedinių kopūstų
5 vienetai kiaušinių (didesnių)
160 gramų sūrio (mėgstamo, tarkuoto)
80 gramų kvietinių miltų
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 skiltelė česnako (didesnės arba 2 mažesnių)
pagal skonį krapų (smulkintų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kalafiorą išskirstyti žiedynais, dėti į puodą, pilti vandenį, kad apsemtų ir apvirti 2-3 minutes. Tuomet kiaurasamčiu nuvarvinti ir sudėti į kepimo formą.
2.
Papriką, svogūną, česnako skilteles suspjaustyti.
3.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, suberti pjaustytas daržoves, apkepti kelias minutes iki kol suminkštės, tuomet dėti į kepimo formą su kalafioru, išmaišyti.
4.
Į dubenį įmušti kiaušinius, berti druską, pipirus, miltus, smulkintus krapus, apie 100 gramų sūrio ir išmaišyti. Berti miltus ir permaišyti. Paruoštą masę supilti į kepimo formą ant kalafiorų, viršų pabarstyti likusiu sūriu.
5.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 minutes, kol gražiai apkeps.