INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo šonkaulių
0.5 kilogramo burokėlių (virtų, tarkuotų)
3 vienetai bulvių
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
2 vienetai lauro lapų
pagal skonį prieskonių (naudojau naminius)
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį sviesto (lydyto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą pilti vandens, sudėti šonkaulius ir užvirti. Tuomet šonkaulius išgriebti, vandenį išpilti.
2.
Į puodą vėl įpilti vandens, sudėti šonkaulius ir vėl pastatyti virti. Virti 15 - 20 minučių.
3.
Bulves nuskusti, supjaustyti. Morkas sutarkuoti burokine tarka. Į puodą su šonkauliais sudėti bulves, morkas ir virti apie 15 minučių.
4.
Svogūną susmulkinti.
5.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti. Suberti svogūną, apkepti kelias minutes. Sudėti į puodą su šonkauliais. Pagardinti prieskoniais, pipirais, druska, sudėti lauro lapus. Virti apie 10 minučių. Tuomet sudėti burokėlius, pavirti 2 - 3 minutes ir nukelti nuo kaitros.