TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Purūs sklindžiai su obuoliais
Purūs sklindžiai su obuoliais

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
3 vienetai obuolių
500 mililitrų pieno
500 gramų kvietinių miltų
4 vienetai kiaušinių
4.5 šaukšto cukraus (apytikriai, pagal skonį)
2 šaukštai aliejaus
14 gramų sausų mielių
1 šaukštelis malto cinamono
1 šaukštelis malto muskato
1 žiupsnelis druskos
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pieną pašildome iki 36 C laipsnių. Suberiame mieles ir 2 šaukštelius cukraus. Gerai išmaišome. Leidžiame šiek tiek mielėms suaktyvėti ir suputoti.

2.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su likusiu cukrumi ir druska. Supilame pieną su mielėmis, aliejų, suberiame miltus, prieskonius. Masę gerai išmaišome.

3.
Obuolius nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Įmaišome į blynų tešlą.

4.
Tešlą pridengiame virtuviniu rankšluosčiu paliekame šiltai apie 45 min, kad pakiltų. Tešlą galima užmaišyti iš vakaro, tuomet obuolių į tešlą neberkite ir kildinkite tešlą pernakt šaldytuve. Tarkuotus obuolius į tešlą suberkite ir išmaišykite ryte, prieš kepant.

5.
Gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi. Šaukštu dedame tešlos, kepame blynus iš vienos pusės, kai gražiai pagelsta ir blynai išsipučia, apverčiame ir pabaigiame kepti. Jeigu atrodo, kad blynai prigėrė daug aliejaus, juos galima nusausinti, sudedant ant popierinių rankšluosčių.

6.
Iškepusius blynus pabarstome cukraus pudra.




admin · 2022-11-15 00:00 · 430 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt