INGREDIENTAI: 1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
Faršui:
500 gramų kiaulienos faršo
1 vienetas cukinijų (jaunos)
100 mililitrų grietinėlės
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai avižinių dribsnių
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis džiovintos žolelės
pagal skonį druskos
Padažui:
500 mililitrų vandens
100 mililitrų grietinėlės
1 šaukštas kukurūzų miltų
šiek tiek druskos
Pabarstymui:
1 pundelis krapų (smulkintų)
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Česnaką ir 1 svogūną smulkiai supjaustome.
2.
Į kiaulienos faršą beriame avižinius dribsnius, žoleles, druską, pipirus. Įmušame kiaušinį, pilame 100 ml grietinėlės, įtarkuojame cukiniją. Įmaišome 1 smulkintą svogūną ir česnako skiltelę. Masę gerai išmaišome.
3.
Rankomis gnybiame masės ir formuojame kotletus.
4.
Kepame keptuvėje aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps. Dedame į troškintuvą.
5.
Svogūną supjaustome nedideliais gabalėliais, morką griežinėliais. Suberiame ant kotletų.
6.
Padažui vandenį sumaišome su grietinėle ir kukurūzų miltais, pabarstome druska ir užpilame kotletus.
7.
Troškiname apie 15 – 20 min. Pabarstome smulkintais krapais.