INGREDIENTAI: 0 2.5 stiklinės miltų (apytikriai)
1.5 stiklinės cukraus (arba pagal skonį)
200 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių trynių
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis sodos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Trynius išsukti su puse cukraus iki baltumo.
2.
Sodą gerai nugesinti grietine, sudėti į trynius, supilti sviestą, likusį cukrų ir suberti miltus. Miltų dėti tiek, kad gautume minkomą tešlą. Užminkyti tešlą ir minkyti, kol nelips prie rankų.
3.
Iš tešlos suformuoti didelį rutulį, jį suploti į diską ir dėti į šaldytuvą 1 - 2 valandoms.
4.
Dėti tešlą į mėsmalę, primontuoti formelę ir gaminti sausainius. Sausainius dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
5.
Kepti iki 190 - 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
Patarimai:
•
Iš šio kiekio man iškepa apie 100 sausainių.