INGREDIENTAI: 300 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštas aguonų
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniu. Suberiame miltus, aguonas ir kepimo miltelius. Masę gerai išmaišome.
2.
Aliejų įkaitiname keptuvėje.
3.
Drėgnomis rankomis gnybiame masės ir formuojame varškėtukus. Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps.
4.
Pabarstome cukraus pudra, jei norisi. Valgome su uogomis, uogiene ir jogurtu.