INGREDIENTAI: Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto (tirpinto)
100 gramų grietinės, 30% riebumo
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
4 vienetai kiaušinių
200 gramų grietinės, 30% riebumo
200 gramų cukraus
2 šaukštai kvietinių miltų
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
8 vienetai obuolių
3 šaukšteliai malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir druska. Sudėti grietinę, supilti lydytą sviestą ir išminkyti tešlą.
2.
Tešlą paskirstyti per visą kepimo indo dugną bei per šonus, tada tešlą subadyti šakute.
3.
Kremui kitame inde sumaišyti grietinę su kiaušiniais, cukrumi bei žiupsneliu druskos ir 2 šaukštais miltų.
4.
Smulkiai supjaustyti obuolius ir juos pabarstyti cinamonu.
5.
Ant tešlos suberti obuolius, juos tolygiai paskirstyti ir tada ant obuolių užpilti pasiruoštą kremą.
6.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių.
Patarimai:
•
Kepimo forma 24 cm skersmens.