INGREDIENTAI: 500 mililitrų vandens
200 gramų bruknių (šviežių ar šaldytų arba spanguolių)
80 gramų cukraus
65 gramai manų kruopų
Patiekiant:
500 mililitrų pieno
pagal poreikį uogų (mėgstamų arba vaisių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Suberkite uogas ir cukrų į puodą, supilkite vandenį ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą ir virkite apie 15 - 20 min. iki kol uogos suvirs.
2.
Perkoškite uogų nuovirą per sietelį, uogas pertrinkite ir tirščius sumaišykite su nuoviru (tik uogų odelių nenaudokite).
3.
Supilkite perkoštą uogų nuovirą su tirščiais į puodą ir suberkite manų kruopas. Kaitinkite apie 5 minutes ant vidutinės kaitros visą laiką maišydami iki kol kruopos išvirs ir masė sutirštės.
4.
Išvirusią košę supilkite į didesnį dubenį ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Atvėsusią košę plakite elektriniu plaktuvu apie 7 - 10 min. Beplakant košė pašviesės ir taps panaši į putėsius.
5.
Sudėkite išplaktą košę į dubenėlius ir palikite šaldytuve, kad atšaltų ir sutvirtėtų.
6.
Atšalusią košę patiekite su pienu ir uogomis bei vaisiais.