TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Greitai paraugintos morkos
Raugintos morkos



INGREDIENTAI:
pagal poreikį morkų (kiek telpa į indą)
1 litras vandens
6 skiltelės česnako
1 šaukštas druskos (kupino)
1 šaukštas prieskonių konservavimui (kupino)
1 šaukštelis cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Renkuosi plonas morkas, jei nepavyksta tokių gauti, tuomet pjaustau mažo pirštelio pločio juostelėmis. Nuskustas morkas talpiai sudedu į išplautą tarą, užpilu vandeniu ir jį nupilu į matavimo indą.

2.
Proporcija 1 l vandens. Tokiam kiekiui reikia: 1 kupino valgomo šaukšto rupios druskos, 1 tokio pačio šaukšto prieskonių mišinio konservavimui (ar džiovintų krapų kotų, lauro lapo, juodų pipirų grūdelių, kalendros sėklų), 1 a. š. cukraus, 5-6 česnako skiltelių. Vandenį užkaitinu, sudedu druską ir cukrų, verdu kol jie ištirpsta. Česnaką supjaustau plonomis juostelėmis ir suberiu ant morkų, ten pat suberiu prieskonius.

3.
Užpilu karštu marinatu, dangtelį uždedu, bet neužsuku ar neužspaudžiu, nes rūgstant skysčiai veršis lauk. Tarą dedu ant gilesnės lėkštės ir statu šiltoje namų vietoje, pvz. ant palangės, po kuria kaista radiatorius.

4.
Rūgimo procesas užtrunka 5-7d. Išrūgusias morkas laikau šaldytuve.




admin · 2022-11-17 06:00 · 278 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt