INGREDIENTAI: 2 vienetai cukinijų (jaunų)
300 gramų kiaulienos faršo
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
1 sauja voveraičių
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio česnako granulės
pagal skonį druskos
Kepimui:
1 šaukštas aliejaus
Pabarstymui:
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
1 šaukštas laiškinių česnakų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukinijas perpjauname išilgai per pusę, šaukštu išskobiame minkštimą. Cukinijų puseles pabarstome druska ir česnako granulėmis.
2.
Ruošiame įdarą. Morką nuskutame, svogūną ir česnaką nulupame. Daržoves nuplauname. Morką sutarkuojame, svogūną ir česnaką supjaustome nedideliais kubeliais.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame ir pakepiname smulkintas daržoves. Joms suminkštėjus, suberiame voveraites. Pakepiname apie 5 min. Sudedame kiaulienos faršą. Pagardiname druska, pipirais. Išmaišome.
4.
Paruoštu įdaru įdarome cukinijų puseles. Suvyniojame į foliją.
5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Atidengiame foliją. Pabarstome tarkuotu sūriu. Kaitiname dar apie 5 – 7 min, kol sūris išsilydys. Pabarstome smulkintais laiškiniais česnakais.