TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Firminė rudens mišrainė
Firminė rudens mišrainė

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
2 vienetai burokėlių
600 gramų jautienos kumpio
3 vienetai obuolių
400 gramų fermentinio sūrio
250 gramų majonezo
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis provanso žolelių
1 šaukštelis citrinpipirių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Indų ir dujų taupymo vardan jautieną ir burokus verdu viename puode, burokėlius nulupu, nupjaunu galus. Jautieną nuplaunu, dedu kartu su burokais į puodą ir pilu vandenį, kol viskas pilnai panyra. Kaičiu ugnį, palaukiu, kol užvirs, nugriebiu putas (jei susidaro), beriu druską ir prieskonių mišinį, dengiu dangtį, iki minimalios sumažinu kaitrą ir verdu apie valandą.

2.
Burokus ir mėsą ištraukiu ir palieku atvėsti, sultinį nukošiu ir dedu į šaldytuvą, jis puikiai tinka sriubos virimui.

3.
Atvėsusius burokus supjaustau stambiais kubeliais. Lygiai tokiais pačiais pjaustau mėsą, sūrį ir galiausiai obuolius. Būtent tokia seka, nes obuoliai labai sparčiai tamsėja.

4.
Kubelius beriu į patogų gilų indą, beriu pipirų, dedu majonezą ir kruopščiai sumaišau.

5.
Mišrainę laikau šaldytuve, tiekiu šaltą su mėgiamos duonos rieke.




admin · 2022-11-18 00:00 · 377 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt