INGREDIENTAI: 300 mililitrų vandens (verdančio)
200 gramų vištienos krūtinėlės
150 gramų kuskuso
2 vienetai agurkų
6 vienetai ridikėlių
1 pundelis salotų
1 sauja špinatų
1 pundelis svogūnų laiškų
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų (naudojau „Tellicherry“, tinka ir kitokie)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį sviesto
1 šlakelis aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Kuskuso kruopas užpilame verdančiu vandeniu, beriame žiupsnį druskos, dedame gabalėlį sviesto ir uždengę paliekame brinkti.
2.
Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais, pabarstome druska.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Kepame vištieną iš visų pusių, kol šiek tiek apskrus ir visiškai iškeps.
4.
Salotas ir daržoves nuplauname. Salotas supjaustome nedideliais gabalėliais, agurką - šiaudeliais, ridikėlius - griežinėliais, svogūno laiškus pasmulkiname.
5.
Salotas ir daržoves maišome su kuskuso kruopomis, vištienos gabalėliais.
6.
Pagardiname druska, šviežiai grūstais pipirais ir alyvuogių aliejumi.