INGREDIENTAI: 1 sluoksnis:
300 mililitrų pieno
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
40 gramų cukraus
2 šaukšteliai želatinos milteliai (naudojau Dr. Oetker tirpius karštame vandenyje)
1 šaukštas vandens (šalto)
1 vienetas vanilės ankšties
2 sluoksnis:
1 vienetas mango vaisiaus
250 mililitrų mango tyrės (arba sulčių)
1 šaukštas vandens (šalto)
5 gramai želatinos milteliai (naudojau Dr. Oetker tirpius karštame vandenyje)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną ir grietinėlę supilame į prikaistuvį, įdedame cukrų, iš vanilės ankšties nubrauktas sėklas ir pačią ankštį. Užverdame. Paliekame kiek ataušti, kad pienas prisigertų vanilės aromato.
2.
Želatiną užpilame šaukštu šalto vandens ir paliekame išbrinkti.
3.
Iš pieno išimame vanilės ankštį ir vėl užkaitiname iki virimo. Į karštą pieną dedame išbrinkusią želatiną, gerai išmaišome ir išpilstome į paruoštus indelius. Padedame šaltai, kad sustingtų (užtruks apie 3 val., priklausomai nuo indelių dydžio).
4.
Viršutiniam sluoksniui želatiną užpilame šaukštu šalto vandens ir paliekame išbrinkti.
5.
50 ml mango sulčių ar tyrės užkaitiname ir joje ištirpiname želatiną. Gerai išmaišome ir supilame į likusias sultis/tyrę. Ataušiname ir paskirstome ant sustingusio panna cottos sluoksnio. Paliekame galutiniai sustingti šaldytuve.
Patarimai:
•
Naudojau karštame vandenyje tirpią želatiną, jei naudosite paprastą, želatiną išbrinkinkite, kaip nurodyta recepte, o vėliau ją ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Indelį su vandeniu ir jame išbrinkusia želatina statykite į didesnį puodą su lėtai verdančiu vandeniu taip, kad želatinos indelio dugnas neliestų verdančio vandens. Nuolat maišant ištirpinkite želatiną (neužvirinkite!). Tuomet palikite atvėsti ir, pilant plona srovele, maišykite su atvėsusiomis pieno ir mangų masėmis.