INGREDIENTAI: 1/4 galvos salotų
180 gramų tuno savo sultyse
2 vienetai agurkų (nedidelių)
1 vienetas obuolių (rūgštesnio)
1 vienetas avokadų
4 vienetai putpelės kiaušinių (virtų, arba 2 vištų kiaušinių)
2 šaukštai graikiško jogurto
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Salotas nuplauti, labai gerai nusausinti, suplėšyti ir išdėlioti į dvi lėkštes.
2.
Obuolį perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius, supjaustyti plonomis riekelėmis. Dėlioti ant salotų.
3.
Avokadą perpjauti perpus, išimti kauliuką, nulupti, minkštimą supjaustyti plonomis riekelėmis. Išdėlioti ant salotų.
4.
Agurką supjaustyti plonais griežinėliais ir išdėlioti ant salotų.
5.
Nuo tuno nupilti skystį, išskirstyti šakute, išdėlioti ant salotų.
6.
Kiaušinius nulupti ir perpjauti perpus, išdėlioti ant salotų. Jei naudosite vištų kiaušinius, perpjaukite į keturias dalis išilgai.
7.
Pagardinti druska, pipirais, graikišku jogurtu.