INGREDIENTAI: Pagrindui:
280 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
100 gramų špinatų
50 gramų riešutų kremo
50 gramų sviesto
30 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
1 stiklinė pieno
2 vienetai datulių
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Papuošimui:
100 gramų šilauogių
20 gramų juodojo šokolado
pagal poreikį šokolado (naudojome Kit Kat šokoladinius batonėlius)
pagal poreikį saldainių (naudojome saldainius „akytės“)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą išlydyti.
2.
Visus ingredientus sudėti į maisto blenderį ir sutrinti iki vientisos masės.
3.
Dėti po 1,5 ar 2 šaukštus į vaflinę vienam vafliui. Kepkite apie 3-4 min. Man gavosi 12 vidutinio dydžio vaflių.
4.
Išlydykite juodą šokoladą. Juo papuoškite vaflius kartu su kit kat saldainiais bei akytėmis.
5.
Taip pat siūlau valgyti ir su uogomis kaip pvz. šilauogės. Skanaus!