INGREDIENTAI: 800 gramų šaldytų žirnelių
2 vienetai svogūnų
1 litras daržovių sultinio
8 vienetai karališkų krevečių (be kevalo)
100 gramų maskarponės sūrio
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
30 gramų sviesto
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūnus nulupame, supjaustome kubeliais.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname jame svogūnus, kol šie suminkštės.
3.
Šiek tiek žirnelių pasilikti papuošimui. Sudedame į puodą svogūnus, žirnelius. Užpilame sultiniu ir paverdame, kol žirneliai suminkštės, apie 10 – 15 min. Sriubą pagardiname druska, pipirais, maskarponės sūriu. Sutriname maisto smulkintuvu iki norimos konsistencijos masės.
4.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Dedame česnako skiltelę ir sudedame krevetes. Pakepiname po kelias minutes iš kiekvienos pusės.
5.
Sriubą pilame į dubenėlius, pabarstome žirneliais ir dedame po kelias krevetes.