AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 300 gramų kvietinių miltų
210 mililitrų vandens (šilto)
90 mililitrų alaus (kambario temperatūros)
80 gramų rupių kvietinių miltų
1 šaukštelis cukraus
7 gramai sausų mielių
1 šakelė rozmarino
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis baltojo vyno acto
Viršui:
1 šlakelis pieno
pagal poreikį aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį berti pusę kiekio (150 gramų), berti sausas mieles, druską, cukrų ir išmaišyti.
2.
Rozmariną smulkiai supjaustyti. Sudėti į dubenį su miltų mišiniu. Tuomet supilti vandenį, alų ir išmaišyti. Suberti likusius miltus ir apie 10 minučių minkyti tešlą iki kol taps minkšta, elastinga, bet išliks šiek tiek lipni.
3.
Dubenį ištepti aliejumi, dėti tešlą, uždengti maistine plėvele ir palikti valandai kilti šiltoje vietoje iki kol tešla padvigubės.
4.
Pakilusią tešlą perminkyti ir padalinti į 18 dalių. Iš jų delnais iškočioti 20 - 30 cm ilgio juosteles ir iš jų supinti pynutes.
5.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti bandeles. Aptepti pienu, pabarstyti aguonomis.
6.
Kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 - 25 minutes iki kol gražiai pagels.
Patarimai:
•
Papildomi priedai. Jei mėgstate alyvuoges, galite naudoti 60 gramų juodųjų alyvuogių be kauliukų - jas susmulkinti ir suberti į tešlą kartu su rozmarinais.